Språkrådet har slått fast at ordet seigmann fortsatt skal bli stående i ordbøkene selv om bedriften Orkla nå mener å ha enerett på betegnelsen som navn på et av sine produkter. Seigmann har imidlertid eksistert som ord i ordbøker helt siden 1930-tallet, og det kan ikke en registrering av et varemerke i dag rokke ved.
Det finnes eksempler på andre opprinnelige varemerker som over tid har glidd inn i språket som mer generelle betegnelser på en type produkt. De fleste har sikkert vært eier av en termos, denne praktiske flasken som holder kaffen varm på skitur eller leskedrikken kjølig en varm sommerdag. Tar man en nærmere kikk, er det slett ikke usannsynlig at dette er et produkt av merket Thermos. Termosen eller vakuumflasken ble nemlig første gang patentert under dette varemerket, som fortsatt holder stand. Men også andre fabrikanter produserer termoser i dag som baserer seg på det samme prinsippet.
Terrenggående kjøretøy med firehjulsdrift er populært. I dag brukes blant annet betegnelsen SUV for slike biler. Tidligere ble ordet jeep mye brukt, spesielt for militære terrenggående biler. I det norske forsvaret var «Volvo-jeep» et velkjent begrep for mange. Ordet har imidlertid gått av mote, og brukes nå mest som varemerke for bilprodusenten Jeep. Her har altså utviklingen gått motsatt vei, ordet er igjen blitt varemerke.
Beroligende piller er ofte av merket Valium, men ikke nødvendigvis. Når noen tar en valium, kan det nok godt være at navnet på pilleesken er et annet. Ordet er derfor tatt inn i Tanums rettskrivningsordbok med definisjonen «type beroligende midler», uten at det nevnes noe om varemerke. Men ingen ser ut til å ha større problemer med det, kanskje er det også reklameverdi i at varemerker omtolkes på dette viset. Samme sak gjelder også smertepiller som vi kjenner som Aspirin eller aspirin mer generelt.
Det er, som eksemplene viser, navn på svært vanlige produkter som kan utvikle ordkarakter over tid. Samtidig hjelper det nok betraktelig at varemerket har en form som gjør det lett å uttale og huske. I andre tilfeller er det mer sannsynlig at nye ord skapes som generell betegnelse for det produktet varemerket representerer. I Norge er det nå lov å importere og selge kjøretøyet Segway, som er en tohjult konstruksjon der en står oppreist og kontrollerer fart og retning ved blant annet kroppsstilling. Det er imidlertid tvilsomt om ordet segway noen gang vil finne veien inn i ordbøkene. Det har unorsk form og sier lite om hvilken type kjøretøy dette er snakk om. Språkrådet har foreslått betegnelsen ståhjuling, og nevner gyroped og elhjuling som andre muligheter. Tansa vil følge med i loggfilene fremover for å se hvilken variant som eventuelt vinner frem.